Otistikler Derneği Sempozyumu

Haydi Gönüllü Ol!

Otistikler Derneği Sempozyumu

Otistikler Derneği organizasyonuyla, Saint Michel Lisesinin ev sahipliği yaptığı sempozyum, 8 Nisan Pazar günü gerçekleştirildi.

Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında hazırlanan ” Otizmde Çocukluk,Ergenlik ve Yetişkinlik “ başlıklı sempozyuma katılım şimdiye dek gerçekleşen en yoğun katılımlı sempozyum olarak değerlendirildi.

Farklı gelişen bireylerle yaşamanın yollarının arandığı , bilimsel yöntemlerin ve deneyimlerin paylaşıldığı , (ailelerinin yaşadığı) psikolojik süreçler, birey-grup ilişkileri ,ailelerle umut üzerine çalışma ve Yaşama Biçim Vermek: Bir Seramik Atölyesi şeklinde gerçekleştirilen panel, konferans ve atölye çalışmaları oldukça zengin içeriklere sahipti.

Saint Michel Lisesi, okul müdürümüzün de açılış konuşmasında özellikle vurguladığı gibi “Otizm tanısı konmuş çocuklara, ergenlere ve yetişkinlere mümkün olan en iyi şekilde yaşamanın en iyi yollarını bulmalarını sağlayan herkese “ destek vermeye devam edecektir.